Ribbåtar

Att göra en ribbåtsfärd i den ” riktiga skärgården” och ta del av den karga naturen här ute är få förunnat, vi får se hur makalöst vackert det kan vara ute i yttre havsbandet

Natur
Ytterskärgårdarna bjuder på en unik miljö som brukats sedan 1600-talet, vi försöker besöka så stora delar av de gamla kronohamnsfiskena vi hinner under en tur (allt beroende på väder och vind). Om förutsättningarna är de rätta kan vi ta en fika i land på någon av de yttre fiskelägena.

Utrustning
Vi använder oss av R.I.B båtar på våra turer , dessa är stora gummibåtar (10,5m) med hårt skrov som ger mycket goda manöveregenskaper och säker färd. Sg använder sig av det marknadsledande Svenska märket Rupert som levererar båtar till Polisen och Sjöfartsverket. Våra båtar är förstärkta med extra lager för att kunna ta sig säkert genom de fantastiska ytterskärgårdarna.
Båtarna har naturligtvis den säkraste och mordernaste utrustning som tänkas kan, det har inte sparats på något ,vi har valt det svenska inovativa navigationssytemet Seacross som även inkluderar Ais transpondrar i båtarna.
Alla passagerare utrustas med flytoveraller och Solasgodkända flytvästar, det finns dessutom skidglasögon och handskar att låna.
Sg är också ansluten till branchens intresseorganisation Svensk Rib Charter

Miljö
Miljö är en av våra hjärtefrågor valet föll därför på Suzukis nya motorer med marknadens minsta CO2 utsläpp och lägsta bränsleförbrukning.

Förare/Guider
Upplevelsen under båtfärden består inte bara av fart och kraftupplvelsen i båtarna, utan också av våra förare. Vi lägger ned stor möda vid att utbilda våra förare i säkerhet och båthantering, de har dessutom en livslång erfarenhet av ytterskärgårdanas historia , flora och fauna.55

Flora/Fauna
Under våra turer passerar vi flera platser där det finns stor chans att få se havsörn och säl.

• Internet: www.sandhamnsguiderna.com
• E-post: info@sandhamnsguiderna.com
• Adress: Box 149, 130 39 Sandhamn
• Telefon: 08-640 80 40
• Mobil: 070-347 43 09

© 2009-2019 Destination Sandhamn